Scouting academy

Als vrijwilliger bij Scouting vorm je een onmisbare schakel bij de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens. Daarom is het belangrijk dat je je ook als vrijwilliger blijft ontwikkelen. Deze ontwikkeling staat centraal in Scouting Academy, zodat je voldoende deskundigheid op zak hebt om jouw functie binnen Scouting te vervullen.
Natuurlijk beschik je al over heel wat vaardigheden en kennis. Dit hoef je dan ook niet meer te ontwikkelen. Zo blijft er tijd en ruimte over om je te richten op de zaken die je nog niet weet of je minder goed afgaan. Als je eerlijk bent blijft er altijd wel iets te leren.
Nu kun je jezelf op 101 manieren ontwikkelen. In Scouting Academy kies jij zelf een manier die bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan ‘leren’ door het volgen van een training, door praktijkervaring in je eigen (of een andere) groep of door het lezen van een boek.
In jouw groep zijn genoeg mensen beschikbaar die je kunnen helpen in jouw ontwikkeling. Met een beetje geluk heeft jouw groep een praktijkbegeleider. Die is er speciaal voor jou, om je te helpen in jouw ontwikkeling. Is er (nog) geen praktijkbegeleider dan wil je teamleider, collega of groepsbegeleider je vast op weg helpen.

Lees meer op de website van het Steunpunt Scouting Limburg