Ontdek hier al onze regioactiviteiten

Gedurende het jaar worden door de activiteitenteams van de regio verschillende activiteiten georganiseerd voor de diverse speltakken.

Jaarplanning

Bever-doe-dag

Voor alle bevers van regio Maastricht en Mergelland.
De bever-doe-dag is een middag activiteit gebaseerd op het beverthema.
De spelletjes variëren van actieve spelletjes tot leerzame spelletjes en van creatieve spelletjes tot rustige spelen.

Jungledag

Tijdens de jaarlijkse Jungledag komen welpen uit de regio Maastricht en Mergelland samen om leuke activiteiten te ondernemen. Ze maken zo kennis met de diversiteit van Scouting, en zien ze dat er meer Scoutinggroepen zijn dan alleen hun eigen Scoutinggroep.

Scoutsdropping

Ieder jaar organiseert het activiteitenteam Scouts voor scouts van regio Maastricht en Mergelland een spannende dropping. De dropping heeft een lengte van ongeveer 15 km. en vindt in de avonduren plaats.


Met een deelnemersaantal van de rond de 150 scouts is dit wel één van de activiteiten die je als scout niet mag missen.

RSW

Vele scouts met de leeftijd van 11 tot 15 jaar doen jaarlijks mee aan de RSW (Regionale Scoutingwedstrijden). Van de deelnemers wordt verwacht dat ze hun eigen tent opzetten en een keuken pionieren, waarin ze zelf hun maaltijden bereiden. Ook andere scoutingtechnieken zoals kaart- en kompas, sport en spel, etc. worden tijdens deze wedstrijden beoordeelt.

De 2 beste scoutsgroepen plaatsen zich voor de LSW (Landelijke Scoutingwedstrijden) en vertegenwoordigen daar regio Maastricht en Mergelland.

ChillWell

CHillWell is….

 


De scoutingactiviteit voor de 14+groepen uit de regio Maastricht en Mergelland.
Overdag lekker actief en ‘s avonds lekker chillen!

Ardennenhike

De Ardennenhike, hét jaarlijkse evenement in de Belgische Ardennen voor staf-, bestuurs- en kaderleden van regio Maastricht en Mergelland vindt plaats in oktober.


De organisatie is ieder jaar in handen van een groep uit de regio.