Header marlst regio

Header phone

Corona

Coronavirus en scouting:
Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je hier:

Meer informatie

Coronavirus en scouting,

Het coronavirus is volop in het nieuws, Regio Maastricht en Mergelland en Scouting Nederland houdedn de berichtgeving hierover scherp in de gaten.
Vanaf 21september zijn er aangepaste maatregelen, deze richtlijnen zijn tevinden op het info fiche.
Voor meer informatie kunnen jullie altijd terecht op scouting.nl/coronavirus
 

Zomerkampen

Steunpunt KinderVakanties, YMCA Nederland, Scouting Nederland, JongNL Limburg, CCI-NL, Jantje Beton, NUSO, NJR, HISWA-RECRON hebben samen met het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) een protocol opgesteld waarmee we veilig op vakantiekamp of zomerkamp kunnen gaan. Het protocol wordt onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en is voorgelegd aan het OMT, RIVM en Ministerie van VWS, directie Jeugd. Dit betekent dat alle jeugdleden t/m 18 jaar op zomerkamp kunnen, met aangepaste maatregelen. Dit protocol geeft je als Scoutinggroep een startpunt om te bekijken hoe en of je je zomerkamp wilt draaien, of een alternatief programma aan wilt bieden.

Er zijn twee kampprotocollen: een voor jeugdleden t/m 12 jaar (bevers en welpen) en een voor jeugdleden van 13 t/m 18 jaar (scouts en explorers). Leden boven de 18 jaar kunnen ook op zomerkamp, daarvoor is geen protocol omdat hiervoor de algemene richtlijnen van de overheid voor volwassenen gelden die binnen of buiten samen willen komen. Het wordt niet een zomerkamp zoals je die gewend bent, maar een kamp met maatregelen die ervoor zorgen dat we zo veilig en gezond mogelijk op kamp kúnnen. Hiermee kunnen we jeugdleden een fantastisch(e) week of weekend bieden in een bijzondere periode.

Op wegaanopzomerkamp.nl vind je beide protocollen, een protocol voor dagactiviteiten én een FAQ voor organisatoren (leiding dus), huurders, verhuurders en jeugdleden.

 

Maak je je zorgen over het coronavirus met betrekking tot jouw omgeving? Neem dan contact op met de GGD in jouw gemeente of de gemeente zelf. Indien het RIVM of de overheid andere maatregelen voorstelt zullen wij dit bericht aanpassen en voorzitters en secretarissen van alle Scoutingorganisaties per e-mail informeren. 

Regio planning 2020/2021

 regio jaarplanning klein2

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"