Header marlst regio

Header phone

Corona

Coronavirus en scouting:
Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je hier:

Meer informatie

Welkom bij de nieuwsbrief van Scouting Regio Maastricht en Mergelland van oktober 2016. De eerste nieuwsbrief van het seizoen 2016-2017.
Een seizoen dat een droevige start kende door het plotselinge overlijden van Guido Doijen.
We kijken als Regio Maastricht en Mergelland terug op een waardige afscheidsdienst.
Het was mooi om te zien hoe belangrijk scouting in het leven van Guido is geweest.
Mede namens de familie, willen wij iedereen nogmaals bedanken voor de aanwezigheid op deze dienst en de getoonde belangstelling tijdens deze moeilijke periode.
In overleg met de familie is besloten om onze stimuleringsregeling om te dopen in
“De Duit vaan Guid”. Verderop in deze nieuwsbrief meer hierover.

Voordat je verder gaat lezen nog even een paar wist je datjes.
Wist je dat:

  • Scouting Heer dit jaar hun tachtig jarig jubileum viert.
    Langs deze weg nogmaals van harte proficiat.
  • Scouting Lord Baden Powell er klaar voor is om van de Regiohike van 29 en 30 oktober een fantastisch evenement te maken.
  • De Chilwell in november bijna klaar is om de ca. 200 deelnemers (jeugdleden en ondersteuners) te ontvangen.

Verder in deze nieuwsbrief:

NB 1016 regiologoDe zomer van 2016 is een zeer bewogen periode geweest voor het bestuur van de Regio Maastricht en Mergelland. Na een noodlottig verkeersongeval is ons zeer gewaardeerde bestuurslid Guido Doijen ons ontvallen. Dit verlies heeft ons heel erg geraakt.

In de aanloop van het nieuwe scoutingseizoen hebben we als bestuur stilgestaan bij het verlies van Guido. Dit hebben we gecombineerd met een reflectie op ons eigen handelen. In een heisessie hebben we als bestuur gekeken naar ons functioneren. Daarbij hebben we geconstateerd dat er zaken goed zijn gegaan, maar ook gezien dat er zaken zijn die beter kunnen en moeten.

Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat we als bestuur slagvaardiger kunnen functioneren als we inkrimpen en taken anders beleggen. Enerzijds doordat we gezien hebben dat taken niet bij de juiste persoon belegd waren. Van de andere kant hebben we gemerkt dat door een verandering in het persoonlijke leven van sommige bestuursleden, vaak simpelweg de tijd ontbrak om de taken goed op te pakken.

NB 1016 PhishingIn de afgelopen weken hebben we als bestuur meerdere malen een melding ontvangen van rare emails die namens de Regio verstuurd zouden zijn. Het zijn vaak mails die deels (of volledig) in het Engels geschreven zijn en die een link naar een website bevatten. Open deze mails niet! Het zijn zogenaamde phishing mails die niet door ons verstuurd zijn en waar we ook niets mee te maken hebben.

Uiteraard hebben we onderzocht waar deze mails vandaan komen. En hoewel we geen whizzkids zijn, denken we dat deze mails te maken hebben met de hack van de website in het voorjaar. Ter herinnering: in het voorjaar van 2016 is de website van de Regio Maastricht en Mergelland een tijdje uit de lucht geweest, nadat deze door hackers was platgelegd. Wij vermoeden dat de hackers alle beschikbare emailadressen die op onze site staan hebben ‘buitgemaakt’ en deze misbruiken voor bovengenoemde mails. We weten helaas niet hoe deze mails verzonden worden en ook niet hoe we deze kunnen stoppen. Daarom deze oproep om voorzichtig om te gaan met mails die je namens de Regio ontvangt. Heb je vragen hierover of kun je ons helpen bij het oplossen van dit probleem, dan horen we dat graag.

NB 1016 EuroIn het voorjaar hebben we de stimuleringsregeling van de Regio Maastricht en Mergelland geïntroduceerd.
In overleg met de familie hebben we besloten deze regeling om te dopen tot:
De Duit vaan Guid”.
Laat je uitdagen en dien jullie plannen in bij het secretariaat van de regio.
Waar je aanvraag aan moet voldoen kun je hier nogmaals downloaden.
(PS. Vergeet de bönnekes neet).

NB 1016 NTWDDe eerste zaterdag van november staat de Landelijke natuurwerkdag op de agenda.
Duizenden vrijwilligers, verspreid over het land, trekken hun handschoenen aan om flink in de natuur aan de slag te gaan.
Dit gebeurt in samenwerking met professionele natuurorganisaties, zij zorgen voor de begeleiding.
De activiteit vind dit jaar op 5 november aanstaande plaats. Scouting st. Theresia en Waterscouting Jan van Gent doen al jaren mee. Hun leden kijken altijd erg uit naar deze gezellige, stoere buitendag.
Scouting Amby zet de toon, zij doen dit jaar ook mee! Het CNME zou het echter erg leuk vinden als nog meer scoutinggroepen deelnemen.
Hier vind je het persbericht over de komende Natuurwerkdag.

NB 1016 HDV18Het lijkt nog ver weg, maar toch zijn we als Regio Maastricht en Mergelland al benaderd om na te denken over de Heiligdomsvaart 2018.

Inmiddels is er een comité “HDV 2018” bijeengekomen voor een eerste bespreking.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een eerste opzet/ draaiboek om een gezamenlijke activiteit te organiseren voor alle groepen van onze regio. Deze dag zal zich medio mei 2018 voltrekken in de binnenstad en de directe omgeving hiervan. Hoe en wat zal later gedeeld worden door middel van diverse media, maar nu alvast een voorproefje in de nieuwsbrief. Het doel is om samen scouting naar buiten te dragen en open te stellen voor het grote publiek. Iedereen is welkom !!

Hopende jullie alvast wat enthousiast te hebben gemaakt, mocht je interesse hebben om mee te werken aan de organisatie/ realisatie van deze dag dan horen we het graag.

Opgeven kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NB 1016 sinterklaafabriekVanaf 19 november a.s. gaat er in Maastricht iets unieks gebeuren: dan gaan de deuren van de eerste Sinterklaasfabriek van Nederland open!
Met als thema ‘Laat Kinderen Stralen’ gaan vier regionale serviceclubs ervoor zorgen dat kinderen, samen met hun ouders/verzorgers, een spannende rondleiding door de Sinterklaasfabriek gaan beleven: in allerlei verschillende afdelingen (de speelgoedafdeling, het laboratorium, postkamer, etc.) zijn de pieten druk in de weer met de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest.

We hebben daarvoor echter wel jullie hulp nodig, hulp van vrijwilligers, die samen met ons hiervan een geslaagd en blijvend feest kunnen maken. Als
tegenprestatie kunnen vrijwilligers hun verenigingskas goed vullen om weer andere leuke activiteiten te kunnen ontplooien.
Wil je meer weten van de Sinterklaasfabriek…..Hier vind je alle nodige info.

Beste scouts,


NB 1016 wvvAls scouts zijn jullie vaak buiten actief met buitenspellen, hiken, kamperen, onderzoeken etc etc. Met een team, met de hele groep, of soms individueel. Daarbij wordt er veel en regelmatig gewandeld, meestal met een bepaald doel: ergens naartoe, om iets te bereiken, of ….


Wandelen is echter ook een bezigheid, een activiteit, zelfs een sport die door zeer veel mensen wordt beoefend. Het is in Nederland zelfs de op een na meest beoefende sport volgens NOC/NSF.


Vroeger waren scoutinggroepen vaste deelnemers aan tochten als de Margratentocht. In uniform, met vlag en netjes in de pas. Die tijd is voorbij maar de wandelsport heeft zich wel steeds verder ontwikkeld.


Met name de jeugd, de wandelaars van de toekomst, krijgt daarbij steeds meer aandacht via spannende tochten met opdrachten, met extra’s en op digitale leest geschoeid (GPS, geocaching).


Wandelvereniging Vilt is een actieve en ambitieuze wandelvereniging in Vilt/Valkenburg die daar de komende jaren zeer actief mee aan de slag gaat. Het interesseren van de jeugd voor de wandelsport staat de komende jaren op nummer 1. Daarbij zien wij scoutingverenigingen als ultieme doelgroep: jeugd, avontuurlijk, prestatiegericht, buitenactiviteit, teamgeest en groepsgebeuren.


Graag roepen wij dan ook de scoutingverenigingen op om eens aan onze tochten deel te nemen. Als groep van scouts die het deelnemersveld een nieuw gezicht zal geven, de wandelsport een nieuwe impuls en wellicht ook een mooie nieuwe scoutingactiviteit vormen, waar alle elementen van het scoutinggebeuren via een speciaal arrangement in verwerkt kunnen worden. Daar wil Wandelvereniging Vilt graag met de groepsleiding over van gedachten wisselen.


Interesse? Kijk dan eens hier voor meer info of kijk op www.wandelverenigingvilt.nl.

Regio planning 2020/2021

 regio jaarplanning klein2

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"