Header marlst regio

Header phone

Corona

Coronavirus en scouting:
Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je hier:

Meer informatie

Welkom bij de nieuwsbrief van Scouting Regio Maastricht en Mergelland van februari 2017. De tweede nieuwsbrief van het seizoen 2016-2017.
De eerste helft van seizoen 2016-2017 kende een paar mooie en drukbezochte regio activiteiten zoals de regiohike, de scoutsdropping en de Chillwell.
Langs deze weg willen we de organisatoren van deze activiteiten bedanken voor hun inzet. We nodigen iedereen uit om ook in de tweede helft van het seizoen weer te laten zien dat scouting binnen onze regio springlevend is.

Voordat je verder gaat lezen nog even een paar wist je datjes.
Wist je dat:

  • Scouting Heer de winnaar was van de Ardennenhike 2016. We wensen hen veel succes met het organiseren van de hike voor 2017.
  • De greppeltocht 2.0 een bijdrage heeft gekregen uit het stimuleringsfonds “De Duit van Guid”.

Verder in deze nieuwsbrief:

NB 1016 EuroIn het voorjaar is de stimuleringsregeling van de Regio Maastricht en Mergelland geïntroduceerd.
Inmiddels is er een aanvraag gehonoreerd en heeft de activiteit ook plaatsgevonden.
De greppeltocht 2.0 vond plaats op 20 januari 2017, waarbij scouts en explorers van Scouting Heer, Scouting Valkenburg, Scouting Fons Olterdissen en Scouting Sint Monulphus een kernramp in Tihange moesten voorkomen.
Het was mooi om te zien dat de ruim 87 deelnemers en een 35 tal vrijwilligers samen een geweldige activiteit hebben gehad.
Ook de samenwerkende scoutinggroepen uit de gemeente Meerssen inclusief Valkenburg en de groepen Gordiaanse knoop en Titus Brandsma hebben een toezegging gekregen dat hun activiteit kan rekenen op een financiële ondersteuning.
Indien je met je activiteit ook aanspraak wil maken op “De duit van Guid” laat je dan uitdagen en dien jullie plannen in bij het secretariaat van de regio.
Waar je aanvraag aan moet voldoen kun je hier nogmaals nalezen.

exploOp 26-27-28 mei 2017 zal de 2de editie van het Explorerweekend plaats vinden. Vorig jaar de eerste keer is ontstaan omdat de Explo niet door kon gaan. Maar nu willen we er een jaarlijks terugkerend evenement van maken. Het weekend is voor Explorers van de regio Parkstad/Carboonland maar ook andere afdelingen mogen gewoon mee doen.

Het weekend zal worden gehouden in Nuth, op het terrein van Scouting Nuth. De kosten zullen 20 euro per deelnemer zijn. Hiervoor krijg je deelname aan het weekend en de warme maaltijd. En natuurlijk een herinnering.

Aan het programma wordt nog hard gewerkt maar we kunnen wel al een paar dingen bekend maken.

blokhutEr komen regelmatig vragen binnen bij onze secretaris van groepen die een locatie willen huren.
Op onze website staat reeds vermeld welke groepen verhuren. Check daarom de gegevens op onze website (http://www.regiomaastrichtenmergelland.nl/index.php/groepen/verhuur). Indien er gegevens onjuist zijn dan vernemen we dat graag.

Je reactie kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

spring inde regioOok dit jaar zal er weer een “spring in de regio” activiteit plaats vinden.
Zet daarom 1 april 2017 alvast in je agenda (en nee: geen grap).
Dit jaar wel in een andere vorm als de vorige 2 edities.
Tijdens de Regioraad van 20 maart zal het programma van Spring in de Regio kort worden toegelicht. Ook in de volgende nieuwsbrief verklappen we iets meer over deze activiteit.

raadLandelijke raad saai? NEE!!

Afgelopen december vond weer de halfjaarlijkse landelijke raad plaats.
Hierin werd in het meningsvormend deel van gedachten gewisseld over hoe we jullie als jongeren kunnen betrekken bij de taken en verantwoordelijkheden die we met zijn allen hebben. Onder andere de Jongerenraad en scouts uit België gaven een presentatie over hoe zij er in staan.
Daarna was er de mogelijkheid om, samen met een aantal aanwezige jeugdleden verder te discussiëren.
Maar ook jullie kunnen mee discussiëren! En daarmee bepalen hoe de toekomst er uit ziet. Wil je een keer naar de landelijke raad toe en meepraten? Meld je dan aan!!
Dit kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
We nemen dan contact met je op om een en ander te bespreken.

Je kunt ook altijd kijken op de website van Scouting Nederland waar het in de landelijke raad over gaat! Kijk op https://www.scouting.nl/bestuur-en-organisatie/bestuurlijke-zaken/landelijke-raad en wellicht zien we elkaar op de landelijke raad op 10 juni aanstaande!

juryVoor het organiseren van de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) van de Regio Maastricht en Mergelland zijn we op zoek naar iemand die ons team wilt komen versterken. Ben jij een teamspeler, heb je Scouting-ervaring en ben je 18 jaar of ouder? Dan zoeken we jou.

Wij zijn opzoek naar een: JURY-LID

Het woord zegt het al: Regionale Scouting Wedstrijden en een wedstrijd kan niet zonder jury. De werkgroep Jury zoekt versterking van een nieuw lid. Ben jij objectief, streng maar rechtvaardig, ben je zeer ervaren op het gebied van scoutingtechnieken en heb je niet te maken met belangenverstrengeling (niet actief betrokken bij een scouts speltak)? Meld je aan en help onze ervaren jury aan nieuw bloed.

Regio planning 2020/2021

 regio jaarplanning klein2

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"