Header marlst regio

Header phone

Corona

Coronavirus en scouting:
Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je hier:

Meer informatie

2 Guido DoijenZo oneerlijk, zo plotsklaps,
Guido is niet meer onder ons, maar we zullen hem nooit vergeten.
Zijn naasten zullen bij het plotselinge wegrukken van Guido uit hun midden het meeste pijn voelen, wij leven met hen mee.
Al meer dan 35 jaar zijn ziel en zaligheid gevend bij scouting Caberg, als bever- en shero leider zich inzettend voor de jeugd, daarnaast vele jaren penningmeester en groepsbegeleider.

Binnen de regio was Guido mede de kartrekker bij meerdere scoutingactiviteiten zoals de Chillwell en sinds medio 2015 bij het regiobestuur als communicatieadviseur, als Guido iets deed, deed hij dat voor meer dan 100% en hij verwachte dat ook van zijn mede-organisatoren.
Bij een telefoontje van Guido, wist je dat je even de tijd kon nemen, zo ging hij op in zijn passie en daarbij was hij zeer gedreven en niets kon hem afbrengen van zijn doel. Vaak stuurde hij eerst een mail en dan belde hij direct erna om zijn mail toe te lichten.
Bij zo veel mogelijk activiteiten van zijn eigen groep en van activiteiten binnen ( en buiten ) de regio was Guido aanwezig om foto’s te maken, naderhand deze foto’s delend op sociale media en van zijn enthousiast commentaar voorzien.
Namens zijn eigen vereniging en namens de regio was Guido aanwezig bij de sessies omtrent het nieuwe subsidiebeleid van de gemeente, ook hier gaf hij zich voor 100% en maakte voor de achterban een en ander inzichtelijk, wat absoluut niet makkelijk was, maar Guido kon dat als geen ander.
In 2007 heeft Guido een bronzen waarderingsteken ontvangen voor zijn inzet bij scouting Caberg.

Voor Guido was scouting een belangrijk deel van zijn leven, en we zullen Guido dan ook bij scouting zeer missen.

Bron: Dagblad de Limburger

ddl

De foto's van de ardennenhike vind je via de voldende links:

Bron: Maastricht Dichtbij

spandoekWie een spandoek met daarop het logo van de internationale scoutingbeweging aan het troosteloze hek van een (jeugd)gevangenis ziet hangen, begrijpt dat er iets bijzonders aan de hand is. En er wás wat bijzonders aan de hand, gisteren achter de afrastering van de gesloten jeugdzorginstelling Het Keerpunt in Cadier en Keer.

In samenwerking met scoutinggroep Titus Brandsma Maastricht werd een heuse stormbaan opgezet. Doel was de onderlinge verstandhouding tussen de twee groepen jongeren te bevorderen, maar ook om de opgesloten jongeren een beetje afleiding te bezorgen.

De samenwerking tussen de opgesloten jongeren en de Maastrichtse scouts – die doorgaans zo vrij zijn als een vogeltje – was mede mogelijk door een incidentele subsidie van de gemeente Maastricht. ,,Door het toekennen van deze subsidie kregen de creatieve geesten binnen onze club, op het gebied van pionieren en het opzetten van activiteiten, een mooi idee", laat groepsvoorzitter Robert Roijen van scouting Titus Brandsma Maastricht weten. ,,Als scoutinggroep was het doel om de jeugd die binnen de hekken van het Keerpunt verblijft een leuke middag te bezorgen door een stormbaan op te zetten. Hier konden de jongeren van het Keerpunt samen met onze leden een leuke middag beleven om zo hun alledaagse ellende een beetje te vergeten."

Bij het nemen van de stormbaan werd de tijd in de gaten gehouden. Volgens groepsvoorzitter Robert Roijen werden er zelfs enkele persoonlijke records gevestigd.

Bron: gezien 

24 MEI 2014 16:12 - HANS VAN EIJSDEN, REDACTEUR

Scouting Titus Brandsma
Middels het onthullen van een nieuw naambord en het aansnijden van een reusachtige taart, opende Gouverneur Theo Bovens hedenmiddag in de wijk Nazareth het vernieuwde clubhuis van Scouting Titus Brandsma Maastricht.

Veel (oud) leden, buurtbewoners , afgevaardigden van de gemeente en scouting Nederland en belangstellenden waren tezamen gekomen om op de Dag van de Bouw de opening mee te maken van het hernieuwde clubgebouw.

Na een gezamenlijke yell werd getoast op de opening en kon iedereen een kijkje nemen in en rond het gebouw. Het pand is de afgelopen periode grondig gerenoveerd, waarbij achterstallig onderhoud een grote vereiste was. Verder bezit het pand nu een goede isolatie en maakt men gebruik van 6 zonnepanelen.

Binnenkort gaan de leden van de scouting op kamp om daarna verder te werken aan het bij elkaar krijgen van de benodigde financiën voor renovatie van de keuken en de toiletten.

Regio planning 2020/2021

 regio jaarplanning klein2

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"