Header marlst regio

Header phone

Corona

Coronavirus en scouting:
Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je hier:

Meer informatie

Welkom bij de nieuwsbrief van Scouting Regio Maastricht en Mergelland van mei 2016. Steeds vaker wordt de Regio benaderd door instanties en verenigingen voor leuke initiatieven. Ook in deze nieuwsbrief kun je weer verschillende initiatieven terugvinden waardoor je met je Scoutingclub geld kunt bijverdienen.

Voordat je de nieuwsbrief gaat lezen nog even een paar wist je datjes. Wist je dat:

  • Scouting Sint Gerlach en Scouting Sint Franciscus een mooie prestatie op de LSW hebben geleverd, namelijk 39e (St. Gerlach) en 85e (St. Franciscus)!
  • We ruim 130 aanmeldingen hebben voor de Jungledag op 28 mei. Alvast heel veel plezier allemaal!
  • De barbecue van de Explorers op 17 juni plaatsvindt, vanaf 20 uur. Meer informatie en de uitnodiging volgen nog.
  • De Toneelacademie Maastricht bezig is met een voorstelling over Scouting. Omdat ze een mooi totaalplaatje willen maken zijn ze op zoek naar vijf scoutinghemden, bij voorkeur beige. Wie kan de Toneelacademie helpen?
    De hemden worden na gebruik netjes terug geleverd! Meld je aub bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NB 0516 stimoAls bestuur van de Regio Maastricht en Mergelland vinden we het belangrijk dat we veel leuke dingen gezamenlijk doen binnen de Regio: met Scoutinggroepen, maar ook met andere groepen!

Natuurlijk hebben we al veel activiteiten die door de Regio georganiseerd worden. Maar we vinden het heel belangrijk om nieuwe activiteiten te stimuleren, of te zorgen dat bestaande activiteiten verfrist worden en nieuwe energie krijgen.

Daarom heeft het bestuur een regeling bedacht voor het seizoen 2016-2017: de stimuleringsregeling. Doel van de regeling is het bevorderen van samenwerking tussen groepen, bij voorkeur Scoutinggroepen, maar andere groepen zijn ook van harte welkom! Klik op de onderstaande link om meer te lezen over de regeling en wat je moet doen om in aanmerking te komen. Als je vragen hebt over de regeling, kun je die stellen op het emailadres dat in de regeling genoemd wordt.

 

{phocadownload view=file|id=28|text=Stimuleringsregeling|target=s}

NB 0516 bddOp zaterdag 2 april organiseerde de Regio voor het eerst sinds langere periode weer een Beverdoedag. Wellicht omdat het de eerste Beverdoedag in jaren was, was het aantal inschrijvingen dit jaar niet heel erg hoog. Ondanks het frisse weer hebben de jongens en meisjes die gekomen zijn het hartstikke leuk gehad en mogen we spreken van een geslaagde Beverdoedag!

Uiteraard wordt ook volgend jaar weer een Beverdoedag georganiseerd. Hou de jaarkalender van Scouting Regio Maastricht & Mergelland in de gaten voor de datum, via onderstaande link zie je een sfeerimpressie van 2 april.

NB 0516 toutDit jaar organiseert het bestuur Jeugd en Cultuur van de Groote Sociëteit de culturele manifestatie: De Maastrichtse Jeugd Spreekt. Een mooie kans voor Maastrichtse jongeren die bezig zijn met podiumpresentaties, bijvoorbeeld toneel, theater of poëzie, waarbij het gesproken woord een rol speelt. De deelnemers krijgen, individueel of in groepsverband, de kans om te stralen op het podium voor een groot publiek en ontvangen een gratis masterclass mime, storytelling of theater.

Op zaterdag 5 november 2016 vindt de manifestatie plaats in de Bonbonnière te Maastricht. Kortom een mooie activiteit voor uw jonge leden tot en met 21 jaar.

Bij interesse neem ik graag contact met u op voor meer informatie over deze activiteit. In de bijlage vindt u alvast een oproep tot deelname.

regiofeest 2016Op zaterdag 19 maart organiseerde het bestuur van Scouting Regio Maastricht en Mergelland weer het ‘traditionele’ Spring in de Regiofeest. We kijken terug op een geslaagde dag, waarbij we weer veel bekenden hebben mogen ontmoeten. 

 

 

 

NB 0516 nicesNICES (Nederweert International Camp for European Scouts) is een zomerkamp in Nederweert voor scouts tussen de 14 en 21 jaar oud. In 2017 zal de 6e editie van NICES plaatsvinden. Binnenkort ontvangt de Regio Maastricht en Mergelland een informatiepakket met posters en flyers over deze activiteit. Zodra we deze informatie hebben ontvangen, zal de informatie doorgestuurd worden aan alle groepen.

Wil je meer informatie kun je kijken op www.nices.nl

NB 0516 nightshiftOp zaterdag 11 juni organiseert Studio Say samen met Theater aan het Vrijthof het evenement NIGHTSHIFT in en rond het gebouw AINSI in Maastricht, aan de Lage Kanaaldijk 112 - 113. Een belangrijk onderdeel van dit evenement is een nachtrommelmarkt, van 3 uur 's middags tot 3 uur 's nachts.

Heb je Scouting als scoutinggerelateerde spullen die je wilt verkopen, dan ben je van harte uitgenodigd om tijdens deze nachtrommelmarkt een stand te huren.

Ter indicatie: deze nachtrommelmarkt is ruim anderhalf jaar geleden voor het eerst een georganiseerd in Maastricht, toen op de locatie Villa Kanjel; hier waren destijds 2.100 bezoekers. per kraam werd een omzet tussen de 500 en 1.000 euro gemaakt.

Wij zouden het leuk vinden als jullie met je vereniging aanwezig bent op onze nachtrommelmarkt; uiteraard kun je 's avonds in het gebouw ook een kijkje nemen in onze spannende nachtclub (open vanaf 22.00 uur) of genieten van een uitgebreid filmprogramma (open vanaf 20.00 uur).

NB 0516 ironmanOp 31 juli 2016 vindt de tweede editie van de IRONMAN Maastricht-Limburg plaats. Dit evenement zorgt voor veel bezoekers en sporters die naar Maastricht en omgeving komen. Het IRONMAN Maastricht team is inmiddels op volle sterkte bezig om dit sportief evenement van wereldniveau tot in de puntjes te verzorgen.

Om ook dit jaar weer een succesvolle IRONMAN Maastricht te kunnen organiseren, zoekt de organisatie vrijwilligers die willen helpen bij de IRONMAN. Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover.

NB 0516 websiteZoals velen wellicht al weten is er enige tijd geleden iets mis gegaan met onze regio-website. Na een update bleek dat er een groot aantal gegevens niet meer terug te zetten waren.
Hierdoor moest Erik de website volledig opnieuw opbouwen en met gegevens vullen Ook heeft hij daarbij de “look and feel” opgefrist.

Wat vinden jullie er van? Neem een kijkje! http://www.regiomaastrichtenmergelland.nl
Zijn er nog vragen/wensen of missen jullie gegevens? Neem dan contact op: info@regiomaastrichtenmergelland

Regio planning 2020/2021

 regio jaarplanning klein2

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"