Header marlst regio

Header phone

Corona

Coronavirus en scouting:
Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je hier:

Meer informatie

NB 0618 vlag

Beste Scoutingvrienden,

Het einde van het seizoen 2017/2018 nadert snel.

Afgelopen weken zijn er een aantal leuke en druk bezochte activiteiten geweest voor de bevers (Bever-Doe-Dag), welpen (Jungledag) en scouts (RSW en LSW).
Graag willen we de organisatoren en alle medewerkers bedanken voor hun inzet, om de jeugdleden een fantastische dag te bezorgen.

Iedereen is waarschijnlijk ook al druk bezig met de voorbereiding van de zomerkampen om zo de jeugdleden een fantastische afsluiting van het seizoen te bezorgen.
Langs deze weg willen we jullie alvast een goed kamp toe wensen.

Graag zien we jullie en jullie groep op 1 september tijdens de festiviteiten rond het 25 jarig bestaan van de Regio Maastricht en Mergelland. (http://jubileum.regiomaastrichtenmergelland.nl/index.php)

Verder in deze nieuwsbrief:

  •  Privacy wetgeving (AVG)
  • Op zoek naar ruimte…..(Nova Vita)
  • Uitnodiging PUB (TEAM - Scouting Limburg)
  • Vacature Penningmeester
  • Scouting Bunde scoort weer 'TOP' op de Regionale Scouting Wedstrijden
  • Online cursus “Zorgen voor een kind”
  • Advertorial “VK and More”

NB 0618 AVGVanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. Hoewel veel afspraken al opgenomen zijn in de Nederlandse wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), is die wet vanaf dan niet meer geldig. De nieuwe Europese privacywetgeving heeft daarom ook impact op Scouting.
Natuurlijk hebben jullie al een hele boel zaken geregeld betreffende deze nieuwe verordening.
We kunnen ons echter voorstellen dat er nog vragen zijn.
Op de site van Scouting Nederland (https://www.scouting.nl/ondersteuning/kennisnetwerk/juridische-zaken/privacywetgeving) is een uitgebreidt stappenplan te vinden.
Check hiermee of jouw groep voldoet aan de AVG.

NB 0618 nova

Nova Vita democratisch school Maastricht is momenteel gehuisvest in het klooster Opveld aan de Veldstraat in Maastricht. Het klooster Opveld is bij veel scoutinggroepen wel bekend als het pand waar scouting Heer vroeger zat. Helaas heeft de verhuurder ons te kennen gegeven dat wij eind 2018 deze locatie moeten verlaten. Wij zijn als kleine school (ongeveer 20 a 25 leerlingen) op zoek naar een nieuwe locatie. Helaas is de gemeente niet in staat ons hierbij te helpen. De reden dat we daarbij nu aan scoutinggebouwen denken is dat onze school veel overeenkomsten ziet met scouting en het gebruik van het gebouw.

NB 0618 coachBeste praktijkbegeleider en groepsbegeleider,

Het scoutingseizoen nadert alweer haar eind.
Op 19 juni a.s. staat dan ook de laatst PUB van dit seizoen gepland.
Met plezier nodigen we je uit om hierbij aanwezig te zijn.
Deze laatste bijeenkomst staat in het teken van 'TERUGBLIK + VOORUIT KIJKEN.'
Het 1ste uur een terugblik op JOUW succeservaring en onze uitdagingen van het afgelopen jaar.
Met focus op ontwikkeling - van jezelf of in je groep.

Het 2de uur kijken we vooruit op komend seizoen.
We zijn benieuwd naar jouw suggesties of wensen voor onze samenwerking komen jaar.
Ook zijn er diverse ontwikkelingen binnen Scouting Limburg die we graag met je delen (rondom 'online leren' + uitbreiding aanbod).

NB 0618 01BundeDe patrouille van scouting Bunde, bestaande uit Jort Lemaire, Puk en Stoer van der Sterren, Dean Gulikers en Noa en Luna Gerets hebben in het weekend van 13-15 april 2018 meegedaan aan de Regionale Scouting wedstrijd (RSW) van de Regio Maastricht en Mergelland.

Op het scouting terrein in Zutendaal werden de scouts het gehele weekend beziggehouden met diverse 'thema' spellen, tocht- en scoutingtechnieken en het laten zien dat ze ook hun kamp veilig en verantwoord konden opbouwen. Daarnaast moesten ze als patrouille ook en toneelstukje opvoeren.
Het thema van deze RSW was 'Big Bang' en het verhaal ging dat twee planeten op korte termijn tegen elkaar zouden gaan botsen. De twee volken, die qua opvattingen praktisch lijnrecht tegenover elkaar stonden, moesten dus gaan communiceren en samenwerken om op tijd deze Big bang te kunnen ontvluchten.

NB 0618 curses

Een kind in de problemen is een vreselijk gezicht. Je kunt er iets aan doen.
Augeo Academy heeft met vrijwilligersorganisaties een online cursus gemaakt: Zorgen over een kind, en nu? Met deze cursus kunnen vrijwilligers leren wat ze kunnen doen als ze merken dat een kind thuis in de problemen zit. Ook voor vrijwilligers die niet per se met kinderen werken, is de cursus interessant. We hebben immers allemaal kinderen in onze omgeving en zijn niet altijd vrijwilliger.
In Nederland zijn ieder jaar 119.000 kinderen thuis niet veilig. Zij worden verwaarloosd, geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Ook ervaren veel kinderen stress omdat hun ouders scheiden.

 Advertorial “VK and More”
 
NB 0618 VK more

VK and MORE bedrukt voor u tal van kledingstukken.
T-shrits, truien, hoodies, bodywarmers, softshells en ga zo maar door.

Daarnaast bedrukken we ook bekers, flessen, petten, tegels, toilet tasjes en puzzels.
Dit alles zonder instelkosten. Ook als u maar enkele exemplaren nodig heeft bent u bij VK and MORE aan het juiste adres.
Ideaal dus voor Scouting groepen!!

Wil je meer weten??? Kijk dan eens op de website of download de Flyer.

Regio planning 2020/2021

 regio jaarplanning klein2

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"