Header marlst regio

Header phone

Corona

Coronavirus en scouting:
Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je hier:

Meer informatie

glazen

Aan het begin van het nieuwe jaar vind je hierbij de 4e nieuwsbrief van de Regio Maastricht en Mergelland. Hierin belichten we kort een aantal onderwerpen die voor de groepen in de regio relevant zijn. Meer informatie vind je steeds als je doorklikt. Heb je zelf een onderwerp voor de nieuwsbrief, laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het kan nog wel…. Namens de regio wensen we jullie een voorspoedig en gezond 2016 toe. En uiteraard een fantastisch scoutingjaar!

gemeente maastricht logo 200x200De gemeente Maastricht is al geruime tijd bezig met het maken van een nieuwe subsidieverordening. Eerst met bijeenkomsten waarbij het vrijwilligerswerk centraal stond en later met bijeenkomsten waar de focus lag op de subsidie. De laatste maanden werd in kleinere werkgroepen de subsidieverordening verder vorm gegeven, waarbij de gemeente wel telkens zelf een en ander verder uitwerkte. Het resultaat, een concept voor de nieuwe subsidieverordening, wordt tijdens een dialoogbijeenkomst voor alle subsidieaanvragers op woensdag 27 januari gepresenteerd.
Dé mogelijkheid dus voor de Maastrichtse groepen om nog eens van zich te laten horen.
Lees verder de uitnodiging van de gemeente (deze heeft lang niet alle groepen bereikt).

fondswervingonlineGezien de subsidie ontwikkelingen binnen de verschillende gemeenten is het voor groepen zeker verstandig ook meer te kijken naar andere bronnen van inkomsten. Want enkel ‘leunen op’ de gemeentelijke subsidie kan straks niet meer. Een van de plekken waar je o.a. getipt wordt op fondsen en subsidies is de vernieuwde website van Fondswerving online.
Bekijk deze website of het youtubefilmpje over de website.

regioVorig jaar was de eerste editie van Spring in de Regio: een feest voor bestuurs-, staf- en kaderleden van de regio Maastricht en Mergelland. Waarbij de nadruk lag op kennismaken en gezelligheid. Het was een geslaagd feest: dus vrij snel werd dan ook besloten er een jaarlijks terugkerend gebeuren van te maken. Bijgaand de datum van de komende editie: zaterdag 19 maart. Dat is een weekje later dan oorspronkelijk gepland. Het bleek namelijk dat in het weekend van de oorspronkelijke datum NLdoet is: de grootste vrijwilligersactie van Nederland, waar verschillende groepen aan meedoen. Reden te meer om het Regio Feest een week later te zetten, zodat ook de deelnemers van NLdoet bij ons Regio Feest van de partij kunnen zijn. De uitnodiging volgt.

facebookTijdens de laatste regioraad presenteerden we een verkort communicatieplan met de in te zetten communicatiemiddelen. Een van deze middelen is facebook. Op de facebookpagina van de regio worden actiematig nieuwtjes geplaatst. Waar nodig is er een doorverwijzing naar de website voor meer informatie.
Bij nieuwtjes denken we zeker ook aan evenementen en bijzondere activiteiten en gebeurtenissen bij de groepen zelf. Van een jubileum of een rommelmarkt tot een speciale scoutingactiviteit. Maak deze kenbaar via onze facebookpagina https://www.facebook.com/ScoutingMaastrichtEnMergelland. Wij zorgen er dan voor dat het ook op de tijdlijn terecht komt.

cnmeAls Scout ben je graag buiten: bosspelen, trektochten, kamperen…. maar bij buitenspelen hoort ook meer kennis over en respect voor de natuur. Het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) in Maastricht kan daar een handje bij helpen. Zo beschikt het CNME bijvoorbeeld over een onderwijswerkplaats waar je leskisten, boeken en andere materialen kunt lenen. Lees er alles over in een brief/artikel van een oud scout Giel Gense.

 

Lees meer: {phocadownload view=file|id=31|target=s}

NB4015 souting2025Graag willen wij je, namens Scouting Regio Maastricht en Mergelland en Scouting Nederland, attenderen op het vervolg van het #Scouting2025-event van vorig jaar. Toen was er een bijeenkomst in maart waar met 1.000 mensen uit groepen, regio’s, landelijke teams en daarbuiten werd nagedacht over de toekomst van Scouting. Een hele dag gingen zij op verrassende manieren aan de slag om de belangrijkste thema’s en trends die de komende 10 jaar van invloed zijn op Scouting, in kaart te brengen. Ook scouts uit onze Regio waren vertegenwoordigd. Dit jaar zijn er in maart twee bijeenkomsten: een Werkatelier op 4 & 5 maart in Austerlitz en een Ondersteuningsconferentie op 19 maart in Ede. Lees er alles over in bijgevoegde brief die we bij de regio ontvingen. Interesse om mee te doen, laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

resceptiesTijdens de laatste regioraad vertelden we bij de presentatie van het verkort communicatieplan ook over het belang van netwerken voor onze groepen, o.a. bij de verschillende gemeenten. Als regio gaven we dan ook aan dat we de nieuwjaarsrecepties van onze gemeenten wilden bezoeken. Liefst (juist bij de kleinere gemeenten) samen met een vertegenwoordiging van een groep. Uiteindelijk heeft het bestuur de recepties in Maastricht en Eijsden-Margraten bezocht. Volgend jaar hopen we ook de andere recepties te kunnen bezoeken. Samen met een groep uit die gemeente.

Regio planning 2020/2021

 regio jaarplanning klein2

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"