Header marlst regio

Header phone

Corona

Coronavirus en scouting:
Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je hier:

Meer informatie

2017 2018

De laatste dagen van 2017 zijn aangebroken. Tijd dus om in deze nieuwsbrief van Scouting Regio Maastricht en Mergelland kort terug te blikken op de eerste maanden van het scouting seizoen 2017-2018.

We mogen terugkijken op een mooie eerste helft van het seizoen. Er waren een aantal mooie en drukbezochte activiteiten zoals de Ardennenhike (ca. 100 deelnemers), scoutsdropping (ca. 150 deelnemers) en Chilwell (ca. 170 deelnemers).

We willen iedereen bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen om deze activiteiten tot een succes te maken. Wij als bestuur merken steeds meer, dat het gevoel van “De Regio, dat zijn we samen” door de scoutinggroepen gedragen wordt.

Iets wat zeker in 2018, waarin we als regio Maastricht en Mergelland ons 25 jarig jubileum hopen te vieren, tot uiting zal komen.

Helaas heeft Ben Peeters aangegeven zijn taken als bestuurslid van de Regio Maastricht en Mergelland om privé redenen te staken.

Langs deze weg willen we hem nogmaals bedanken voor zijn inzet van afgelopen jaren.

Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken om een ieder hele fijne feestdagen toe te wensen en spreken we de hoop uit dat we samen een spetterend scoutingjaar van 2018 maken!!

  • Teruggave energiebelasting
  • Mail adressen regio
  • "De Duit vaan Guid"
  • Nieuwjaars recepties
  • Korting op Soft- en hardware
  • Opgave regio activiteiten.

NB 1217 belastingTijdens de regioraad is gesproken over de teruggave van de energie belasting.

Dhr. Smeets van Scouting Bunde heeft een en ander voor ons uitgezocht  (waarvoor dank).

Wil je meer weten en kijken of jouw groep ook in aanmerking komt voor deze teruggave?

Klik dan hier.

NB 1217 receptieBij de start van het nieuwe jaar horen ook weer de gebruikelijke nieuwjaarsrecepties van de diverse gemeentes.

Veel scoutinggroepen bezoeken deze recepties. Graag willen we kijken of we als bestuur samen met jullie kunnen gaan.

Als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn in deze, geef dan de datum van de nieuwjaarsreceptie door via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NB 1217 duitIn het seizoen 2016-2017 is “De Duit vaan Guit” geïntroduceerd. (Stimuleringsregeling Regio Maastricht & Mergelland)

Doel van deze regeling was het subsidiëren van activiteiten van groepen uit de Regio met als doel het stimuleren van samenwerking tussen de verschillende groepen binnen de Regio.

Een aantal aanvragen zijn binnengekomen en ook toegekend.

Ook in het seizoen 2017-2018 is er weer een “Duit vaan Guit” regeling van de Regio Maastricht en Mergelland.

Laat je uitdagen en dien jullie plannen in bij het secretariaat van de regio.

NB 1217 techsoupScoutinggroepen kunnen gebruik maken van soft- en hardware voor interessante kortingen of in sommige gevallen zelfs helemaal gratis. Dit is mogelijk omdat IT-leveranciers deze producten aanbieden vanuit hun beleid maatschappelijk betrokken ondernemen. De toegang tot deze producten gaat via TechSoup Nederland (https://www.techsoup.nl)

Meer info over dit onderwerp kun je vinden via de volgende link: https://www.scouting.nl/ondersteuning/internet/korting-op-soft-en-hardware

NB 1217 mailMocht je een mail willen sturen naar iemand binnen de regio, dan vind je in onderstaand overzicht de mailadressen die naar onze privé adressen worden doorgelinkt.

Na het @ staat steeds @regiomaastrichtenmergelland.nl

NB 1217 inschrijvenLangs deze weg willen we jullie vragen om tijdig op te geven voor regio activiteiten.

De organisatoren steken erg veel werk in het voorbereiden van een activiteit en de uitvoering daarvan.

Regelmatig komt het voor dat dan “last minute” groepen nog gebeld moeten worden omdat er nog geen opgave voor de activiteit binnen is.

Laten we er samen voor zorgen dat de organisatoren hun energie volledig kunnen steken in het organiseren van de activiteit door in elk geval de opgave tijdig te doen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Regio planning 2020/2021

 regio jaarplanning klein2

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"