Header marlst regio

Header phone

NB 1016 regiologoDe zomer van 2016 is een zeer bewogen periode geweest voor het bestuur van de Regio Maastricht en Mergelland. Na een noodlottig verkeersongeval is ons zeer gewaardeerde bestuurslid Guido Doijen ons ontvallen. Dit verlies heeft ons heel erg geraakt.

In de aanloop van het nieuwe scoutingseizoen hebben we als bestuur stilgestaan bij het verlies van Guido. Dit hebben we gecombineerd met een reflectie op ons eigen handelen. In een heisessie hebben we als bestuur gekeken naar ons functioneren. Daarbij hebben we geconstateerd dat er zaken goed zijn gegaan, maar ook gezien dat er zaken zijn die beter kunnen en moeten.

Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat we als bestuur slagvaardiger kunnen functioneren als we inkrimpen en taken anders beleggen. Enerzijds doordat we gezien hebben dat taken niet bij de juiste persoon belegd waren. Van de andere kant hebben we gemerkt dat door een verandering in het persoonlijke leven van sommige bestuursleden, vaak simpelweg de tijd ontbrak om de taken goed op te pakken.

 

In het kort komt het erop neer dat we de vrijgekomen functie van Guido niet gaan invullen met een nieuw bestuurslid. Ook hebben we afscheid genomen van Ivo Jungschleger. Zijn taken worden met onmiddellijke ingang overgenomen door Bjorn van der Burgt. Tot slot hebben we nog enkele taken anders verdeeld. De nieuwe taken van de verschillende bestuursleden zijn daarmee:

  • Frank Laux
Voorzitter
  • Mariëlle Thelosen
Secretaris
  • Jan Janssen
Penningmeester
  • Bjorn van der Burgt
Bestuurslid / Coördinator activiteiten
  • Clemens Moes
Bestuurslid / Ledenadministratie, communicatie
  • Ben Peters
Bestuurslid / Afvaardiging Landelijke Raad en Steunpunt Limburg

We danken Ivo voor zijn inzet in de afgelopen jaren voor de Regio. En voor de goede orde: we hebben afscheid genomen van Ivo als bestuurslid, uiteraard is hij van harte welkom – en zal hij ook zichtbaar blijven – op de Regioactiviteiten.

Pub Quiz

pubquiz Final
Zoals de meeste wel al gehoord hebben organiseert de regio dit jaar een super leuke Pub Quiz !
Dus heb je zin in een avondje quizen met je stafleden en kaderleden meld je dan nu aan!

Meer informatie

Regio planning 2019/2020

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"