Header marlst regio

Header phone

Welkom bij de laatste nieuwsbrief van Scouting Regio Maastricht en Mergelland van het seizoen 2016-2017.

De afgelopen maanden hebben we veel plezier gehad bij de verschillende regio-activiteiten. En wat ontzettend leuk dat steeds meer groepen en kinderen de activiteiten weten te vinden! Wil je nog eens nagenieten van de verschillende activiteiten? Kijk dan op onze Facebookpagina voor foto’s en berichtjes. Nog even en dan beginnen de zomerkampen weer, het jaarlijkse hoogtepunt van het Scoutingseizoen. Het bestuur en de organisatoren van Scouting Regio Maastricht en Mergelland wensen iedereen een te gek zomerkamp toe!

Wist je dat we tijdens de laatste Regioraad van dit seizoen bezoek hebben gekregen van Scouting Nederland? Wiebo Hobma – sinds enkele maanden regiocoach bij Scouting Nederland – kwam op maandagavond 26 juni naar de Regioraad om samen met alle aanwezigen te kijken naar het functioneren van onze regio. Tijdens een uitgebreide evaluatie werd gekeken naar de punten die goed gaan, maar ook naar de punten waar de Regio zich nog kan verbeteren. Het Regiobestuur is erg blij met de uitkomsten van deze bijeenkomst en zal hier komend seizoen mee aan de slag gaan. De notulen van de laatste Regioraad vind je hier. In de eerste Regioraad van 2017/2018 komen we hier op terug!

Verder in deze nieuwsbrief:

  • Vacature aspirant bestuurslid Communicatie
  • Verslag van de RSW door de winnende scouts van Scouting Bunde
  • Pannenkoeken Huis Valkenburg
  • Nieuwe groep: Scouting Maastricht West

Vind je het leuk om bij te dragen aan een succesvolle en originele communicatie door Scouting Regio Maastricht en Mergelland? Ben je bezig met een studie Communicatie, heb je net een dergelijke studie afgerond of ken je iemand voor wie dit geldt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Deze nieuwsbrief is een van de manieren waarop de Regio graag informatie deelt met alle scouts in onze regio. Maar er is meer: Facebook, Twitter, Instagram… Helaas hebben we als bestuur te weinig ervaring om deze middelen optimaal in te zetten. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiast aspirant bestuurslid Communicatie, die samen met ons gaat zorgen voor een leuke en succesvolle communicatiecampagne voor de Regio.

Je begint als aspirant bestuurslid: je hoeft nog niet als bestuurslid mee te draaien. Uiteraard mag je alle bestuursvergaderingen bijwonen en mag je ook meepraten. Alleen heb je nog niet alle verplichtingen van een bestuurslid. Heb je interesse in deze functie, of ken je iemand die interesse heeft? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Via Scouting Nederland kregen we een heel erg leuke aanbieding van Pannenkoeken Huis Valkenburg aangeboden. Omdat het pannenkoekenhuis steeds vaker bezoek krijgt van scoutinggroepen, hebben ze een aantal leuke programma’s en arrangementen samengesteld. Ken je het pannenkoekenhuis, of lijkt het je leuk om eens keer een dergelijk arrangement uit te proberen? Lees zelf in de brief van het pannenkoekenhuis om meer te weten te komen.

[link naar brief pannenkoekenhuis]

In het weekend van 7 t/m 9 april vond weer de jaarlijkse RSW plaats, dit keer op een schitterende locatie in Sint Pieter in Maastricht. Zoals je wellicht al weet is de RSW dit jaar gewonnen door de scouts van Scouting Bunde; zij hebben een heel erg leuk en enthousiast verhaal geschreven over de RSW: een leuke long-read om tijdens het zomerkamp nog eens na te genieten! Nieuwsgierig? Klik op deze link om het verslag te lezen!

Sinds dit jaar is de Regio een nieuwe Scoutinggroep rijker: Scouting Maastricht West. Deze groep is ontstaan uit de fusie van een drietal ‘oude’ groepen, te weten Lord Baden-Powell, Scouting Caberg en Sint Lambertus-Sterre der Zee. De Regio juicht deze samenwerking toe – de laatste Regioraad vond plaats in het HK van Scouting West – en nodigt iedereen uit om eens te kijken op de website van Scouting West om meer te leren over deze groep, of door gewoon contact te zoeken met deze groep. Bijvoorbeeld voor een leuk en inspirerende activiteiten in het kader van de ‘Duit voor Guid’?

Pub Quiz

pubquiz Final
Zoals de meeste wel al gehoord hebben organiseert de regio dit jaar een super leuke Pub Quiz !
Dus heb je zin in een avondje quizen met je stafleden en kaderleden meld je dan nu aan!

Meer informatie

Regio planning 2019/2020

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"