Header marlst regio

Header phone

Corona

Coronavirus en scouting:
Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je hier:

Meer informatie

Projectleider zijn van een Scout-In, Serious Request organiseren vanuit Scouting of als spelspecialist aan de slag bij de programmagroep Spel: zomaar een paar taken die één van de scouts van jouw groep zou kunnen vervullen als deelnemer aan het Programma Scouting Talent! Dit traineeprogramma van Scouting Nederland is voor ambiteuze scouts tussen de 18 en 25 die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Gedurende twee jaar werken zij mee aan twee landelijke projecten, waarbij ze veel nieuwe scouts leren kennen en hun eigen talenten verder ontwikkelen. Om nog meer scouts de gelegenheid te geven zich aan te melden, is de inschrijvingstermijn verlengd tot 10 november. Ken jij scouts die deze uitdaging aan zouden willen gaan?
Doel van het programma
Scouting Nederland wil jongeren graag de gelegenheid geven zich op landelijk niveau bestuurlijk, inhoudelijk en organisatorisch te ontwikkelen en ervaring op te doen. Zo ontstaat er een kweekvijver van enthousiaste en gemotiveerde jongeren die meewerken aan landelijke evenementen en projecten. Scouts werken als volwaardig lid van een team mee aan een klus. Ze krijgen de mogelijkheid om de mening van jongeren mee te laten wegen bij beleidsontwikkeling en besluitvorming en mogen Scouting Nederland als jeugd- en jongerenorganisatie in binnen- en buitenland vertegenwoordigen. Natuurlijk worden ze in het programma begeleid en gecoacht door een enthousiast stafteam dat hen uitdaagt en ondersteunt om stappen te zetten in hun ontwikkeling. En met behulp van een gevarieerd en aantrekkelijk programma ontwikkelen deze scouts functiegerelateerde én persoonsgebonden competenties. Niet alleen bruikbaar binnen Scouting, maar ook daarbuiten!
Tijdsbesteding
Zijn er bij jouw groep scouts die perfect geschikt zijn voor dit programma, maar geven ze ook leiding bij de groep of zijn ze druk met hun studie? Geen probleem! PST is namelijk geen fulltime programma en scouts kunnen het gemakkelijk naast hun Scoutingtaken of studie doen. Het is dus allemaal goed te combineren en kost scouts maar 16 uur per maand.
Aanmelden en selectiedag
Op www.scouting.nl/pst is meer informatie te vinden en hier kun je ervaringen van deelnemers aan PST-1 en PST-2 lezen. We zouden het op prijs stellen als je de scouts tussen de 18 en 25 jaar in jouw groep op het Programma Scouting Talent zou willen wijzen. Ze kunnen zich tot uiterlijk 10 november 2013 aanmelden.
Vagen of opmerkingen? Stel ze via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Regio planning 2020/2021

 regio jaarplanning klein2

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"