Header marlst regio

Header phone

Corona

Coronavirus en scouting:
Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je hier:

Meer informatie

Bron: Maastricht Dichtbij

spandoekWie een spandoek met daarop het logo van de internationale scoutingbeweging aan het troosteloze hek van een (jeugd)gevangenis ziet hangen, begrijpt dat er iets bijzonders aan de hand is. En er wás wat bijzonders aan de hand, gisteren achter de afrastering van de gesloten jeugdzorginstelling Het Keerpunt in Cadier en Keer.

In samenwerking met scoutinggroep Titus Brandsma Maastricht werd een heuse stormbaan opgezet. Doel was de onderlinge verstandhouding tussen de twee groepen jongeren te bevorderen, maar ook om de opgesloten jongeren een beetje afleiding te bezorgen.

De samenwerking tussen de opgesloten jongeren en de Maastrichtse scouts – die doorgaans zo vrij zijn als een vogeltje – was mede mogelijk door een incidentele subsidie van de gemeente Maastricht. ,,Door het toekennen van deze subsidie kregen de creatieve geesten binnen onze club, op het gebied van pionieren en het opzetten van activiteiten, een mooi idee", laat groepsvoorzitter Robert Roijen van scouting Titus Brandsma Maastricht weten. ,,Als scoutinggroep was het doel om de jeugd die binnen de hekken van het Keerpunt verblijft een leuke middag te bezorgen door een stormbaan op te zetten. Hier konden de jongeren van het Keerpunt samen met onze leden een leuke middag beleven om zo hun alledaagse ellende een beetje te vergeten."

Bij het nemen van de stormbaan werd de tijd in de gaten gehouden. Volgens groepsvoorzitter Robert Roijen werden er zelfs enkele persoonlijke records gevestigd.

Regio planning 2020/2021

 regio jaarplanning klein2

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"