Header marlst regio

Header phone

Corona

Coronavirus en scouting:
Vragen en antwoorden over Scouting en het coronavirus (COVID-19) vind je hier:

Meer informatie

NB 0618 nova

Nova Vita democratisch school Maastricht is momenteel gehuisvest in het klooster Opveld aan de Veldstraat in Maastricht. Het klooster Opveld is bij veel scoutinggroepen wel bekend als het pand waar scouting Heer vroeger zat. Helaas heeft de verhuurder ons te kennen gegeven dat wij eind 2018 deze locatie moeten verlaten. Wij zijn als kleine school (ongeveer 20 a 25 leerlingen) op zoek naar een nieuwe locatie. Helaas is de gemeente niet in staat ons hierbij te helpen. De reden dat we daarbij nu aan scoutinggebouwen denken is dat onze school veel overeenkomsten ziet met scouting en het gebruik van het gebouw.


Op deze school worden leerlingen gevolgd in hun ontwikkeling. Leerlingen kiezen zelf wat ze op welk moment willen leren. Vaak zijn ze aan het ontdekken met leerlingen van verschillende leeftijden. Ontdekken vindt zowel binnen als buiten plaats.
Een groot deel van de tijd zijn onze leerlingen buiten aan het spelen en leren. Veel scoutinggebouwen bieden hier mogelijkheden toe: vuur stoken, hutten bouwen en sporten. Ook hebben wij een werkplaats in school. Daarnaast hebben we meerdere ruimtes nodig om aan verschillende kleine groepjes tegelijk les te kunnen geven (speltakruimtes) en gebruiken we 1 ruimte als gezamenlijke eet en speelruimte (veel scoutinggroepen hebben ruimtes die groot genoeg zijn om met 25 personen te zitten of te spelen).
In plaats van 1 voor 1 alle scoutinggroepen te benaderen, kregen we nu de mogelijkheid om een stuk in deze nieuwsbrief te plaatsen. Denken jullie: deze school en onze scoutinggroep kunnen goed samen gebruik maken van ons gebouw, dan zouden we graag met jullie in gesprek komen. Jullie zijn welkom bij ons op school om te zien hoe we nu gehuisvest zijn.

Wat hebben wij te bieden. In elk geval bieden wij een huur van tussen € 10.000 en € 12.000 per jaar. Aanwezigheid in het gebouw op 4 dagen (ma-di-do-vr) per week van 9-18 uur. Hulp bij het onderhoud van gebouw en inventaris.
Voor meer informatie neem contact op met ons via de voorzitter van de huisvestingskring Loes Reubsaet – email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie over onze school, zie onze website novavita.school en onze Facebooksite https://www.facebook.com/NovaVitaDemocratischeSchoolMaastricht

 Advertorial “VK and More”
 
NB 0618 VK more

VK and MORE bedrukt voor u tal van kledingstukken.
T-shrits, truien, hoodies, bodywarmers, softshells en ga zo maar door.

Daarnaast bedrukken we ook bekers, flessen, petten, tegels, toilet tasjes en puzzels.
Dit alles zonder instelkosten. Ook als u maar enkele exemplaren nodig heeft bent u bij VK and MORE aan het juiste adres.
Ideaal dus voor Scouting groepen!!

Wil je meer weten??? Kijk dan eens op de website of download de Flyer.

Regio planning 2020/2021

 regio jaarplanning klein2

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"