Header marlst regio

Header phone

NB 0618 01BundeDe patrouille van scouting Bunde, bestaande uit Jort Lemaire, Puk en Stoer van der Sterren, Dean Gulikers en Noa en Luna Gerets hebben in het weekend van 13-15 april 2018 meegedaan aan de Regionale Scouting wedstrijd (RSW) van de Regio Maastricht en Mergelland.

Op het scouting terrein in Zutendaal werden de scouts het gehele weekend beziggehouden met diverse 'thema' spellen, tocht- en scoutingtechnieken en het laten zien dat ze ook hun kamp veilig en verantwoord konden opbouwen. Daarnaast moesten ze als patrouille ook en toneelstukje opvoeren.
Het thema van deze RSW was 'Big Bang' en het verhaal ging dat twee planeten op korte termijn tegen elkaar zouden gaan botsen. De twee volken, die qua opvattingen praktisch lijnrecht tegenover elkaar stonden, moesten dus gaan communiceren en samenwerken om op tijd deze Big bang te kunnen ontvluchten.

 

NB 0618 03BundeSpannend maar ..... het is ze gelukt !
Op alle onderdelen worden de deelnemende scouting patrouilles beoordeeld door een strenge jury die dan op zondag de totaalscore bekend kon maken. De spanning was te snijden want iedere keer dat er een patrouille afviel steeg de plek waar onze scouts op konden eindigen. Uiteindelijk mochten de drie overgebleven patrouilles naar voren en na enkele spannende momenten bleek dat onze patrouille, voor 50% bestaande uit nieuwe scouts, de tweede plaats in de wacht had gesleept.

Die tweede plek leverde een 'ticket' op om ook deel te mogen nemen aan de landelijke scoutingwedstrijden (LSW) in het Pinksterweekend. Daar streden die 'vaan us' met ongeveer 106 andere scoutinggroepen uit het gehele land (ongeveer 700 scouts) om een goede plek (einduitslag: plek 57).
Het belangrijkste bij scouting is echter om vooral veel plezier te hebben maar als je dat ook nog eens kunt combineren met een leuk weekend en uitgedaagd te worden om je best te doen ......

Pub Quiz

pubquiz Final
Zoals de meeste wel al gehoord hebben organiseert de regio dit jaar een super leuke Pub Quiz !
Dus heb je zin in een avondje quizen met je stafleden en kaderleden meld je dan nu aan!

Meer informatie

 Advertorial “VK and More”
 
NB 0618 VK more

VK and MORE bedrukt voor u tal van kledingstukken.
T-shrits, truien, hoodies, bodywarmers, softshells en ga zo maar door.

Daarnaast bedrukken we ook bekers, flessen, petten, tegels, toilet tasjes en puzzels.
Dit alles zonder instelkosten. Ook als u maar enkele exemplaren nodig heeft bent u bij VK and MORE aan het juiste adres.
Ideaal dus voor Scouting groepen!!

Wil je meer weten??? Kijk dan eens op de website of download de Flyer.

Regio planning 2019/2020

 

scoutproof

 
 
 
 
 
 

Contact

Postadres
Pergamijndonk 190
6218 GZ Maastricht
E-mailadres
info@regiomaastrichtenmergelland.nl
Verhuur

Wij zijn geen scoutingroep
en verhuren daarom geen gebouw.
Groepen die dit wel doen
vind je onder het menu "Groepen"